1. Gurgla saltvatten! Gör såhär: Blanda en halv matsked salt i ljummet 2 dl ljummet vatten, gurgla var tredje timma. Risken för att få infektioner i övre luftvägarna minskar. 
  2. Alvedon! Smärtstillande kan faktiskt hjälpa en aning vid halsont. 
  3. Citron + honung! Blanda en matsked citron med 1 msk honung i ca 3 dl varmt vatten. Drick det långsamt. Citron lindrar svullnaden i halsen. Honung är slemlösande och lindrar även vid hosta.
  4. Vitlök! Skala och dela en vitlöksklyfta tugga vitlöken. Det gör att allicin frigörs, vilket är bakterie dödande. Inte speciellt gott och det kan bränna lite grann, men absolut en fungerande metod.
  5. Ingefära! Dela ingefäran och låt den dra några minuter i varmt vatten. Ingefära är inflammationshämmande. 
  6. Morötter! Ät mycket morötter, då det har en slemlösande och bakteriedödande effekt. 
  7. Glass! Kanske det bästa tipset? Kylande effekt kan också hjälpa vid halsont. Det slinkar ofta lätt ner, vilket är behövligt. Yoghurt kan fungera lika bra! 
Se till att vila och sova mycket! Det är alltså ingen träning som gäller vid halsont. Det kan leda till hjärtmuskelinflammation. Jag har legat vaken nästan hela natten med halsont så ska ta det lugnt hela dagen och använda mig av dessa tips för att återhämta mig. Hoppas ni får en bättre dag♥ :-)
 
Följ min blogg med Bloglovin
#1 - - N:

Bra tips!