Snapshots från Berlin

Publicerat i: Allmänt, Inspiration, Resor Berlin, Helsinki, Resor
Heej! Hoppas allt är bra med er! Sitter på hotellrummet i Berlin, efter en lång dag utomhus. Det har varit riktigt kul att vara iväg, so far! Starbucks är verkligen något jag kommer att sakna. Deras frappes var verkligen något helt underbart! Vi har gått runt 2 mil om dagen, än så länge. Min ena tånagel har svällt upp och börjat bli blå, men det är det värt :-) 
Försökte ladda över bilder till datorn från mobilen, men det gick inte. Vet inte varför, men det gick inte skicka över mail heller... så det får bli de bilder jag har lagt upp på facebook. So sad, Simons skoldator suger :-( 
 
Vi bodde på ett rätt lyxigt hotell i Helsinki! Det kostade en del också, men det var skönt att inte behöva spendera natten på flygplatsen. Hotellet i Berlin är inte lika lyxigt, men det har allt man behöver. Säng, toalett och dusch ;-) Det var ett väldigt billigt hotell som kostade 200 kr natten för oss båda, vilket är rätt budgetvänligt. Det ligger ca 7 km från tv-tornet (tv-tornet är bilden längst ner till vänster), men det är lätt att pendla med s-bauhn! Dock är det inget ställe man vill vara ute på kvällen! 
 
Berlin är väldigt sevärt då det har otroligt många häftiga byggnader. Det är som gamla stan i Stockholm, fast överallt i centrala Berlin. Priserna är rätt likt som Sverige, men en del saker är mycket billigare. 
 
Visste du att... 
Du kan dricka vattnet ur kranen i Berlin?
Det är 16 års gräns på att köpa öl i butiken?
Många matbutiker har helt stängt under söndagar?
Tyskarna dubbar nästan alla filmer på bio till tyska?
Det finns resturanger på nästan varje gata och att man alltid ger dricks?
 
 
#1 - - Cajsa:

Kul att du gillade det! :D Det va roligt att göra också. :)

#2 - - Pernilla Johansson:

Jag har aldrig varit i Berlin, har en mejlvän som bor där, hon säger att det är väldigt varmt, uppåt 40 grader kan det bli.
Ha fortsatt skoj.

#3 - - Cornelia:

Vilka fina bilder! Så roligt att utforska en ny stad :)

#4 - - Skogsraah ☾:

Så härligt :) Aldrig varit där, tyvärr!

#5 - - ebba:

fina bilder!
svar: tack så mycket .:)

#6 - - regni:

Så fina bilder och vilken kondition ni har som orkar med så långa promenader. Det låter jobbigt med den onda tån. Jag hoppas att det onda ger med sig. Kramar !

#7 - - paulina:

ser härligt ut! har aldrig varit i berlin :/ saknar starbucks här hemma i örebro också!

#8 - - M O A:

SV: Tack så jättemycket! Jaha vad pluggar du? :)

Oj, känner dock ingen ifrån Pajala. Jo har bott här först i 14 år sen Piteå 5 år och 3 år av den tiden i Älvsbyn där jag gick gymnasiet. Är född 95, så att du inte tror att jag är hur gammal som helst. Haha :)

#9 - - Siri |Diabitfit|:

Låter kul :D

#10 - - Simone:

Fin-fina Berlin <3

#11 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

nice